Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Το χρονικό μιας βάπτισης: Ένας σύντομος οδηγός



Είναι αναμενόμενο ότι την ημέρα του μυστηρίου θέλετε να την οργανώσετε έτσι ώστε όχι μόνο να παραμείνει ανεξίτηλη στο ντουλαπάκι με τις χαρούμενες στιγμές στη μνήμη σας αλλά και να αφήσει τις πιο γλυκές και τρυφερές εντυπώσεις σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ακολουθήστε τις επόμενες χρήσιμες συμβουλές ώστε να το κατορθώσετε.

Το πρώτο βήμα είναι φυσικά η κοινή απόφαση του ζευγαριού για το όνομα του παιδιού. Αν η επιλογή του ονόματος του παιδιού δεν επιθυμείτε να είναι βασισμένη στα ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων όπως συμβαίνει συνήθως, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ουδέτερο όνομα της αρεσκείας σας. Επίσης μια καλή λύση στις περιπτώσεις διαφωνίας αποτελεί η επιλογή διπλού ονόματος.

Αφού κατασταλάξετε στο όνομα σειρά έχει και η επιλογή του πνευματικού γονιού του παιδιού σας. Σύμφωνα με την εκκλησία ο ανάδοχος δεν μπορεί να ανήκει σε άλλη θρησκεία ενώ αν είναι έγγαμος οφείλει να έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο. Σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερα αγαπημένο σας πρόσωπο που θα δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του στο παιδί.

Ορίστε την ημερομηνία του μυστηρίου εγκαίρως ώστε να έχετε αρκετό χρόνο να προετοιμαστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατά προτίμηση το καλοκαίρι ή την άνοιξη ανάλογα και με την τοποθεσία του μυστηρίου (π.χ ένα παραθαλάσσιο ξωκλήσι ή κάποιο γραφικό χωριό). Προσκομίστε επίσης έγκαιρα τα απαραίτητα έγγραφα στην εκκλησία που θα επιλέξετε.

Δημιουργήστε τη λίστα των καλεσμένων σας σε συνεργασία με τους γονείς σας και τους ανάδοχους και δείξτε την ευγνωμοσύνη σας προς τους τελευταίους τηρώντας το έθιμο του δώρου τους. Εκείνοι θα πρέπει με τη σειρά τους να επιλέξουν τη λαμπάδα αλλά και το σετ (κουτί) της βάπτισης το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για την τέλεσή της όπως λαδόπανα, το λαδοσέτ, παπουτσάκια και τα ρουχαλάκια του παιδιού.

Μετά την ολοκλήρωση της λίστας επιλέξτε τα προσκλητήρια. Το ύφος τους καλό είναι να συνάδει με αυτό που θα έχουν οι μπομπονιέρες αλλά και ο στολισμός. Φροντίστε επίσης ώστε να τα αποστείλετε τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ορισμένη ημερομηνία του μυστηρίου.

Την ξεχωριστή εκείνη μέρα μην παραλείψετε να κάνετε ένα τελευταίο έλεγχο, επικοινωνώντας με την εκκλησία, τον φωτογράφο και το catering της δεξίωσης σχετικά με τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τέλος το παιδί πρέπει να λάβει την Θεία Κοινωνία για τις επόμενες τρεις Κυριακές.

Με σωστή προετοιμασία αλλά και όμορφη διάθεση η επιτυχία της βάπτισης είναι εγγυημένη. Δημιουργήστε τις δικές σας παραμυθένιες αναμνήσεις χωρίς άγχος ακολουθώντας απλά βήματα. Εμείς σας ευχόμαστε αυτή η ξεχωριστή μέρα να είναι ακριβώς όπως την έχετε ονειρευτεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου